Arctium lappa L. |
||||
|
| |||
Slovenian name: navadni repinec Local names: ba'tone, b'dič, ježek, kencelj, kloš, klošč, lepenj, lepir, ovčji prijatelj, podbev, reginec, repij, repilj, repivec, repje, repuh, ro'poj, starec, šroko perje, tisto, ki se p'rime za ub'leko, torica, torika, trava za vši |
||||
Nome italiano: Appolone (Toscana), Aracio (antichi), Arcturo (antichi), Arturo (antichi), Bardana (Lombardia, Brescia), Bardana (Toscana), Bardana (Emilia-Romagna, Reggio), Bardana (Piemonte), Bardana (Sardegna), Bardana (Liguria, Porto Maurizio), Bardana maggiore (Veneto, Verona), Bardana maggiore (Italia), Bardana maggiore (Toscana), Bardanass (Emilia-Romagna, Piacenza), Bardane (Friuli), Bardano (Liguria, S. Antonio), Bardano salvadego (Veneto, Verona), Biardana,Lavassa (Piemonte), Bonaghe (Lombardia, Brescia), Botoni (Veneto, Verona), Capeddu di porcu (Sicilia), Capelazzi (Veneto, Verona), Cappelasci (Liguria, Ruta), Cappellaccio (Toscana), Cardu tingiosu (Sardegna), Catiglione (Toscana), Cattielli (Abruzzi), Causarazzi (Sicilia, Ucria), Cima de rani (Sardegna), Cuoppi di valluni (Abruzzi, Larino), Cuoppo (Abruzzi, Larino), Cuppe di li ciammajiche (Abruzzi), Dapassa (Campania, Potenza), Droga (Lombardia, Brescia), Erba da sciosi (Veneto, Belluno), Farfara (Liguria, Porto Maurizio), Farfaraccio (Toscana), Garbolia (Piemonte, Susa), Gerbolia (Piemonte, Susa), Gette (Piemonte), Gette (Liguria, Bardinetto), Ghinghin (Piemonte, Lanza), Giatte (Liguria, Ponti di Nava), Gitte (Piemonte), Giutte (Piemonte, Casale), Grattacuelo (Piemonte, Pragelato), Guddizzuni (Sicilia), Gudduzzuni (Sicilia), Indrecccia capille (Abruzzi), Ingaizzi (Calabria), Jerbe dai cais (Friuli, Carnia), Lambazze (Abruzzi), Lampazzo (Campania, Napoli), Lapa (Piemonte), Lapa (Emilia-Romagna, Bologna), Lapassa (Piemonte), Lappa (Calabria), Lappa (Toscana), Lappa (Abruzzi), Lappa bardana (Italia), Lappa bardana (Toscana), Lappassa (Liguria, Porto Maurizio), Lappasucca (Liguria, Porto Maurizio), Lappoa (Liguria, Porto Maurizio), Lappola (Toscana), Lappola maggiore (Italia), Lappolaccio (Toscana), Lappolone (Toscana), Lappone (Roma), Lappusa (Liguria, Porto Maurizio), Lasagne sarvaeghe (Liguria, Cucagna), Lavaz dai riz (Friuli, Carnia), Lavaz di boton (Friuli, Carnia), Lavaz di cais (Friuli), Lavaz di lacais (Friuli), Lavaz di rapule (Friuli, Carnia), Lov (Emilia-Romagna, Reggio), Loven (Emilia-Romagna, Parma), Lovett (Emilia-Romagna, Reggio), Luvein (Emilia-Romagna, Reggio), Napoi (Emilia-Romagna, Parma), Napolein (Emilia-Romagna, Piacenza), Parenti (Emilia-Romagna, Lunigiana), Personata (Toscana), Personata maggiore (Toscana), Persura (Emilia-Romagna, Reggio), Petolari (Veneto, Alpi Veronesi), Pidocchi di cani (Sicilia), Pizzicaruolo (Emilia-Romagna, Reggio), Pizzicaruolo (Campania, Napoli), Pocs peti (Friuli, Carnia), Prazura (Lombardia, Brescia), Scarpanazzi (Veneto, Verona), Scarpiona-cavei (Piemonte), Siarete (Piemonte, Lanza), Slavaz (Veneto, Treviso), Slavazze (Veneto, Belluno), Spina buoi (Lombardia, Pavia), Taccamà (Lombardia, Brescia), Tachet (Piemonte, Val della Tour), Tingiuseri (Sardegna, Fonni), Zecchitella (Campania, Napoli), Zecchitielli gruossi (Campania, Ischia). |